(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
♥♥♥ Čertovský čajíček ♥♥♥
Potřebné ingredience
Suroviny:
Kus zázvoru velký asi jako palec (nebo lžíce sušeného mletého zázvoru), 20-25 hřebíčků, 3 kusy celé skořice, litr vody
Postup přípravy
Postup:
Drobně nakrájený zázvor, hřebíčky a polámanou skořici povaříme asi 20min ve vodě. Slejeme, osladíme medem a ten, pro koho je čaj příliš "ostrý", si jej může zředit mlékem.
Poznámka:
Tento čajík je velice účinný při bolesti v krku a nachlazení. Pokud jej děláme ze sušeného zázvoru, je ještě trochu "razantnější".
Drobně nakrájený zázvor, hřebíčky a polámanou skořici povaříme asi 20min ve vodě. Slejeme, osladíme medem a ten, pro koho je čaj příliš "ostrý", si jej může zředit mlékem.
Poznámka:
Tento čajík je velice účinný při bolesti v krku a nachlazení. Pokud jej děláme ze sušeného zázvoru, je ještě trochu "razantnější".
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
9. 12. 2009, 13:52
Tak to musím uložit rýma číhá na každém rohu